Cristian Udrescu
Lipsurile ERP-urilor moderne!
(sau cum poți crea avantaje rapide cu rezolvări simple)

Toate companiile din lume, mari sau mici, își doresc un ERP “briliant” care să le rezolve problemele.
Doar că “Noua Economie” bazată pe servicii dedicate și internet are nevoie de mai mult pentru a se desfășura în voie. Dacă ne uităm cu atenție, toate firmele suferă de lipsa unor funcționalități care au fost deja adoptate în viața modernă.
Articolul de față își dorește să analizeze câteva din cele mai importante integrări, care pot face viața unei firme să fie mult mai ușoară decât este în prezent.
Marketing bazat pe evenimentele gestionate de ERP
Dacă până mai ieri email-urile de la eMag, Vivre sau Fashion Days erau o excepție, magazinele online au învățat repede că vânzarea făcută pe baza unor algoritmi poate deveni esențială penru creșterea vânzărilor.
Ei bine, ERP-urile gestionează mult mai bine și mult mai multe informații despre clienți și felul în care aceștia cumpără de la tine (sau nu o fac!). De aici până la generarea de email-uri “arătoase” către clienții tăi (adormiți sau nu!) mai este doar un pas.
Soluțiile sunt deja aici, trebuiesc doar setate și folosite. Dacă te interesează mai multe informații despre acestea este de ajuns să ne trimiți un email la office@cyberp.ro și te vom ghida către noul tău mod de a interacționa cu clienții.
Integrarea cu firmele de curierat
Orice produs trebuie livrat.
Urmărirea satisfacției clienților necesită nu numai produse de calitate dar și o logistică pe măsură. Pregătirea produselor, transportul și comunicarea cu clientul fac acum parte integrantă din serviciile care completează calitatea și imaginea companiei.
Și totuși, ERP-urile nu au niciun sistem integrat de generare, urmărire și notificare pentru AWB-urile trimise prin curier. Deși majoritatea firmelor de curierat au sisteme bine puse la punct, companiile preferă să iasă din sistemul propriu ERP ca să introducă manual datele în sistemele curierilor, iar asta nu face decât să ducă la pierderea unor informații importante sau, în cel mai bun caz, la accesarea greoaie a acestora.
Soluția există deja. Fie că se numește Postis sau Curiero, acestea sunt disponibile și pot fi ușor integrate cu ERP-urile moderne. Salvează timp, bani și nu în ultimul rând, imaginea companiei în ochii clienților.
Integrarea cu POS-urile
O mare parte din companiile din România au și puncte de vânzare cu POS (Point of Sale sau, mai pe românește, case de marcat inteligente) însă poți număra pe degete ERP-urile nativ integrate cu sistemele POS.
Fie versiunile respective de ERP sunt mai scumpe (cum e cazul LS Retail de la Microsoft!), fie sunt adoptate soluții externe (Master, Bit Soft, ExpressSoft, Freya, Sedona, AnziSoft etc.) care sunt deconectate mai mult sau mai puțin de la ERP-ul companiei, acestea comportându-se că niște sisteme “stat-in-stat” ce nu se raportează regulilor și procedurilor bine stabilite ale ERP-urilor.
Sunt semne că unele ERP-uri încep se dezvolte funcționalități interne de POS, mai ales că la nivel mondial modelul imprimantelor fiscalizate este din ce în ce mai ușor de implementat ținând cont de diferențele locale. Acest model va fi adoptat foarte rapid de firmele care folosesc POS-uri puține și va ajuta la gestionarea corectă a magazinelor.
Rezervă o ședința de consultanță gratuită, împreună cu un specialist Cyberpro,
pentru a afla care sunt soluțiile informatice care ți se potrivesc!
Plăți bancare și extrase de cont
Deși toți furnizorii de ERP se laudă că sistemele lor sunt complet integrate cu băncile, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate.
Dacă toate firmele își doresc controlul Cash-Flow-ului și planificarea plăților, realitatea ne arată că tocmai modelul simplu de gestionare a acestora lipsește din ERP. Găsim rezolvări punctuale sau interfețe dezvoltate dedicat, însă funcționalități de înregistrare contabila simplă a OP-urilor propuse către aprobare, trimiterea acestora către plata și importul automat de extrase de cont direct în contabilitate rămân excepții de neînțeles pentru zilele noastre.
RPA (Robotic Process Automation) și "Sfântul Graal" al Digitalizarii
Deși poate nu realizăm, adopția RPA-urilor este mai avansată decât pare. “Bots”-ii ajută deja companiile care se declara “early adopters” să analizeze date, să recunoască informații de pe documente, să trimită răspunsuri la cererile angajaților sau a clienților.
Toate acestea se pot concentra într-un singur cuvânt: Profit.
Știu, unele soluții RPA sunt scumpe iar altele nu sunt complete, însă singura întrebare pe care merită să o pui este: Cum poate fi ajutată compania mea de o astfel de soluție?
Pentru că avantajele generate sunt atât de mari încât aceste soluții vor crea avantaje competitive majore. Și încă nici nu am vorbit de Inteligența Artificială.
Click aici pentru a primi gratuit broșura
"Cum să pregătești o implementare de succes!"
