top of page
Search
  • Writer's pictureCristian Udrescu

Care sunt adevăratele motive pentru care ar trebui să schimbi un ERP ?



Un sistem ERP bun poate fi un atú important pentru companie.

Iar unul rău o poate duce la faliment.


Vine o vreme când orice sistem informatic implementat într-o companie devine o povară în dezvoltarea afacerii: Suportul oferit de dezvoltator încetează sau firma începe să consume prea mult efort încercând să dezvolte interfețe prin care să reușească să integreze datele între diferitele aplicații.

Totuși, se pare că multe firme sunt foarte răbdătoare. De fapt, în studiile recente se arată că aproximativ jumătate sistemele ERP existente sunt cu două (2) versiuni în urma versiuni actuale, lucru care poate însemna 3-5 ani.

Sunt multe motive pentru ca o afacere să schimbe un ERP și fiecare dintre ele poate fi diferit pentru fiecare acționar al companiei. De fapt, de obicei nu este un singur motiv pentru care se ajunge la decizia de schimbare, ci mai degrabă o combinație de mai multe motive. În acest articol vom explora împreună care din ele sunt adevăratele motive pentru care organizațiile ar trebui să facă schimbarea.


Principalele motive pentru schimbarea unui ERP

Ineficiența se adună Tehnologia se mișcă rapid și pierderea eficienței în procesarea datelor este un cost ascuns. Un sistem învechit sau o colecție de aplicații diferite te poate forța să te concentrezi pe resurse și mentenanță în loc să te ajute să îți concentrezi energia pe rezolvarea adevăratelor probleme de business.

Nevoile afacerii depășesc posibilitățile sistemului

În cazul în care creșterea costurilor de mentenanță și limitele impuse de costurile licențelor forțează creșterea numărului de angajați, însemna că poți fi în situația în care sistemul tău informatic nu scaleaza corect. Sistemele companiei tale ar trebui să susțină creșterea echipei nu să o împiedice prin generarea de noi lucruri de făcut.


 

Rezerva o sedinta de consultanta gratuita, impreuna cu un specialist Cyberpro, pentru a afla care sunt solutiile informatice care ti se potrivesc!

 


Nevoile clienților nu sunt îndeplinite

Clienții, furnizorii, partenerii în general, așteaptă să aibă acces direct la facturi, livrări și date despre stoc. Ei nu vor să sune pe cineva ca să obțină aceste informații iar compania ta nu vrea să genereze discuții cu clienții care nu sunt necesare.

Dinamica locului de muncă se schimbă Dacă cea mai mare parte a forței de muncă lucrează de la distanță sau de acasă, este posibil că sistemul dvs. vechi să nu aibă funcționalitățile necesare pentru a ține pasul. Iar dacă compania dvs. ar întâmpina o creștere bruscă a cererii sau o oportunitate de extindere, sistemul dvs. ERP ar putea fi scalabil?



Nu aveți acces la informații în timp real

Dacă trebuie să căutați informații actualizate, luarea deciziilor critice este încetinită și capacitatea de a rezolva efectiv problemele este afectată. Tabelele de calcul sunt o modalitate preferată pentru multe companii de a efectua analize, dar cum puteți obține un raport în timp real sau puteți fi pe deplin încrezători în datele dvs. dacă totul trebuie consolidat manual?

ERP-ul dvs. nu ține pasul cu modificarea legislației Regulile fiscale se modifică frecvent. Pentru multe companii, cerințele de conformitate sunt în continuă schimbare, iar soluțiile ERP vechi pur și simplu nu au fost create pentru a putea efectua astfel de schimbări cu rapiditate.



Costul operațional al ERP-ului este în creștere Este posibil ca sistemele dvs. vechi să vă ofere o imagine a costurilor majore, cum ar fi costurile de achiziție ale materialelor, dar nu aveți vizibilitatea costurilor marginale care nu sunt cuantificabile cu ușurință.

Așadar, de ce atât de multe companii întârzie decizia de a schimba un sistem ERP? Experiența noastră în România, de-a lungul mai multor industrii și verticale de business, în ciuda tuturor motivelor de schimbare prezentate mai sus, spune că există un singur motiv care semnalează că a venit momentul potrivit pentru o schimbare – și acela este alinierea obiectivelor acționarilor companiei.


 

Click aici pentru a primi brosura

"Cum sa pregatesti o implementare de succes!"

 



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page