top of page
Search
  • Writer's pictureCristian Udrescu

Gartner (2019): 90% din companii vor duce lipsa unei strategii de integrare a aplicatiilor

Updated: Dec 8, 2018

Complexitatea in crestere a solutiilor ERP (Enterprise Resource Planning) va duce la nevoia de a defini o strategie a integrarii aplicatiilor post-moderne. Fara o abordare directa a problemelor de integrare intr-un mod strategic, costul si complexitatea vor incepe sa scape de sub control si orice beneficiu va fi pierdut repede.


Gartner prezice pentru 2019 ca 90% din organizatii vor duce lipsa unei strategii de integrare, ceea ce va duce la probleme, marirea complexitatii si a costurilor aplicatiilor.


"ERP-urile post-moderne reprezinta o schimbare fundamentala de la mega-aplicatii implementate de un singur furnizor catre solutii mai usor de integrat si implementat, de la mai multi furnizori de solutii", sustine studiul Gartner. "Acest nou concept promite mai multa flexibilitate acordata companiilor insa numai daca aceasta complexitate este recunoscuta, analizata si abordata in mod direct".


Tranzitia catre o lume post-moderna a aplicatiilor informatice continua fara oprire. Majoritatea organizatiilor opereaza acum intr-o realitate hibridã, care duce la marirea complexitatii aplicatiilor folosite in prezent, si ale caror integrari, rapoarte si unelte de administrare vor mari riscul de esec al acestora.


Sunt si semne de recunoastere, in randul utilizatorilor, ca integrarile de solutii ERP post-moderne nu sunt obiective usor de atins. Multe organizatii care se muta de la solutii monolitice "on-premise", recunosc ca au abilitati putine sau deloc in integrarea aplicatiilor post-moderne, in special a cel.


Companiile nu au nicio strategie de integrare post-moderna, in mod naiv presupunand ca furnizorii vor avea grija de asta. Ei bine, furnizorii nu fac asta, fapt ce a facut ca multe organizatii sa se lupte pentru a isi integra solutiile atunci cand au realizat, in sfarsit, ca aceasta este realitatea sumbra in care au ajuns.

Sursa: gartner.com 

Rezerva o sedinta de consultanta gratuita, impreuna cu un specialist Cyberpro, pentru a afla care sunt solutiile informatice care ti se potrivesc!

 
#erp #roi #integration #efficiency #integrare #sisteme #crm #businessintelligence

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page